Peta generacija studenata Pravnog fakulteta

I ove godine krajem aprila i početkom maja družili smo se sa našim studentima...

Obeležen svetski dan prava potrošača

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Vesna Kovač je povodom Svetskog dana potrošača, organizovanom u tržnom centru „Delta city“, istakla da je svest građana Srbije o potrošačkim pravima mnogo razvijenija nego pre pet godina, kao i da je dostigniti nivo zaštite potrošača u praksi blizu evropskih standarda.

Image 02

Stručna tribina posvećena kvalitetu obuće održana povodom svetskog Dаna prava potrošаčа

Organizacijа potrošаčа Krаgujevаc, članica Nacionalne organizacije potrošača Srbije, organizovala je stručnu tribinu na temu "Dizaj i/ili kvalitet". Uz učešće brojnih i vrlo značajnih aktera učinjeni su važni koraci ka razumevanju velikog broja reklamacija potrošača na obuću, najviše patike, što potvrđuje i zvanična statistika.

Tokom 2017. godine Sаvetovаlište primilo i obradilo gotovo 3.000 prigovora potrošača

Tokom 2017. godine Savetovalište za potrošače je ukupno primilo i postupalo po 2.986 pojedinačnih prigovora potrošača iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije. Ubedljivo najveći broj potrošača je iz Kragujevca, čak 1.180, odnosno oko 100 mesečno, što čini čak 40% od ukupnog broja.

Image 02

Upravo je zavšena 2-dnevna radionica za odabrane studente završne godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Peta generacija polaznika deo je redovne saradnje koja se ostvaruje na predmetu Međunarodno trgovinsko pravo. I ove godine učesnici su pokazali zavidan nivo znanja i interesovanja za oblast zaštite potrošača, posebno tokom drugog dana kada se pristupilo rešavanju konkretnih primera na temu nepoštene poslovne prakse.

Inicijatori navedenih aktivnosti su Akademik prof. dr Radovan Vukadinović, redovni profesor Univerziteta i njegov asistent Jovan Vujičić.