Stručna tribina posvećena kvalitetu obuće održana povodom svetskog Dаna prava potrošаčа

Organizacijа potrošаčа Krаgujevаc, članica Nacionalne organizacije potrošača Srbije, organizovala je stručnu tribinu na temu "Dizaj i/ili kvalitet". Uz učešće brojnih i vrlo značajnih aktera učinjeni su važni koraci ka razumevanju velikog broja reklamacija potrošača na obuću, najviše patike, što potvrđuje i zvanična statistika.

Obeležen svetski dan prava potrošača

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Vesna Kovač je povodom Svetskog dana potrošača, organizovanom u tržnom centru „Delta city“, istakla da je svest građana Srbije o potrošačkim pravima mnogo razvijenija nego pre pet godina, kao i da je dostigniti nivo zaštite potrošača u praksi blizu evropskih standarda.

Image 02

Upravljanje - kontrolisanje i održavanje dečjih igrališta

Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije u želji da zainteresuje stručnu javnost i podigne nivo edukacije i svesti o principima i trendovima igre dece, organizovalo je II Međunarodni stručni skup – "Igra u otvorenom prostoru".

Image 01

Tokom 2017. godine Sаvetovаlište primilo i obradilo gotovo 3.000 prigovora potrošača

Tokom 2017. godine Savetovalište za potrošače je ukupno primilo i postupalo po 2.986 pojedinačnih prigovora potrošača iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije. Ubedljivo najveći broj potrošača je iz Kragujevca, čak 1.180, odnosno oko 100 mesečno, što čini čak 40% od ukupnog broja.

Image 02

Obaveza identifikacije prilikom on-line kupovine

Utorak, 20.03.2018.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić upozorio je da kupovina bez fiskalnog ili blok računa nosi veliki razik za potrošače.
Korist od sive ekonomije, i to kratkoročnu, imaju samo prodavci koji ne poštuju Zakon.

 

Nastavak

Kolektivna tužba štiti potrošače od samovolje trgovaca

Utorak, 13.03.2018.

Umesto, recimo, 300 pojedinačnih tužbi i isto toliko sudija i advokata imali bismo jednu kojom bi bili obuhvaćeni svi ugroženi građani.
Da bi zaštita potrošača u Srbiji dostigla nivo zapadnih evropskih država pod hitno je potrebno vratiti kolektivnu tužbu kao mogućnost zaštite prava većeg broja građana odjednom.

Nastavak

Evropa izdvojila ozbiljan novac za kontrolu kvaliteta proizvoda

Sreda, 07.03.2018.

Evropska unija je u budžetu za ovu godinu obezbedila 800.000 evra za finansiranje projekta kontrole hrane i neprehrambenih proizvoda. Ova odluka usledila je posle pritiska zemalja istočne Evrope koje tvrde da se na ovim tržištima plasiraju proizvodi lošijeg kvaliteta nego u zapadnim zemljama.

 

Nastavak

Naše usluge

  • INFORMISANJE
  • SAVETOVANJE
  • POSREDOVANJE
  • ZASTUPANJE