Stručna tribina "Sistem daljinskog grejanja - izazovi savremenog potrošačkog društva"

Organizacijа potrošаčа Krаgujevаc, članica Nacionalne organizacije potrošača Srbije, organizovala je stručnu tribinu posvećenu sistemu daljinskog grejanja. Uz učešće više od 40 značajnih aktera učinjeni su važni koraci ka razumevanju prava potrošača na raskid ugovora, ali i svih specifičnosti koje se tiču grejanja u stambenim zgradama.

Obeležen svetski dan prava potrošača

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Vesna Kovač je povodom Svetskog dana potrošača, organizovanom u tržnom centru „Delta city“, istakla da je svest građana Srbije o potrošačkim pravima mnogo razvijenija nego pre pet godina, kao i da je dostigniti nivo zaštite potrošača u praksi blizu evropskih standarda.

Image 02

Upravljanje - kontrolisanje i održavanje dečjih igrališta

Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije u želji da zainteresuje stručnu javnost i podigne nivo edukacije i svesti o principima i trendovima igre dece, organizovalo je II Međunarodni stručni skup – "Igra u otvorenom prostoru".

Image 01

Tokom 2018. godine Sаvetovаlište primilo i obradilo više od 3.000 prigovora potrošača

Tokom 2018. godine Savetovalište za potrošače je ukupno primilo i postupalo po 3.161 pojedinačnih prigovora potrošača iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije. Ubedljivo najveći broj potrošača je iz Kragujevca - čak 1.411, što čini čak 40% od ukupnog broja.

Image 02

Na ovoj stranici možete preuzeti najvažnije Zakone iz obasti zaštite potrošača.

Više možete pronaći na sledećim adresama:

http://nops.org.rs/index.php/dokumenti/zakoni

http://www.parlament.gov.rs/

 

Zakon o zaštiti potrošača

Ovim zakonom uređuju se osnovna prava potrošača, uslovi i sredstva zaštite potrošača, prava i obaveze udruženja, uspostavljanje sistema vansudskog rešavanja potrošačkih sporova, kolektivne zaštite potrošača, kao i prava i obaveze državnih organa u oblasti zaštite potrošača.

Objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije broj 62/2014.

Preuzimanje

Zakon o trgovini

Ovim zakonom uređuju se uslovi i način za obavljanje i unapređenje trgovine na jedinstvenom tržištu Republike Srbije, kao i zaštita tržišta, zaštita od nepoštene tržišne utakmice i nadzor.

Objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije broj 53/10 од 28.07.2010. godine

Preuzimanje

Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga

Ovim zakonom uređuju se prava korisnika finansijskih usluga koje pružaju banke, davaoci finansijskog lizinga i trgovci, kao i uslovi i način ostvarivanja i zaštite tih prava.

Objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije broj 36/11 од 25.05.2011. godine.

Preuzimanje

Naše usluge

  • INFORMISANJE
  • SAVETOVANJE
  • POSREDOVANJE
  • ZASTUPANJE